Nieuw: Certificaat voor houten vloeren met langere levensduur.

Certificaat voor houten vloeren met langere levensduur

De Europese Federatie van Parketfabrikanten (FEP) lanceert het vrijwillige certificeringsprogramma ‘FEP Parquet Refinishable Program’. Met het programma wil de FEP parketvloeren onderscheiden die beschikken over slijt- en toplagen die dik genoeg zijn om opnieuw te worden afgewerkt. De lijst van gecertificeerde parketproducten moet fabrikanten, distributeurs en eindgebruikers helpen bij het maken van de juiste keuze.

Langere levensduur van de houten vloer

De FEP beoogt met dit initiatief parket te promoten dat tenminste tweemaal overschuurbaar is vanwege een toplaag van tenminste 2,5 millimeter echt hout, en wil hiermee de grote voordelen van een echte houten vloer ten opzichte van andere vloeren aantoonbaar te maken. Doordat het hout opnieuw kan worden afgewerkt wordt de levensduur en daarmee de duurzaamheid verlengd. Met het programma worden voor de consument de aantoonbare voordelen op het gebied van duurzaamheid van de herbruikbare houten vloer nu op zichtbare wijze duidelijk gemaakt.

Het ‘Parquet Refinishable Program’ is ontwikkeld in samenwerking met de National Wood Floors Association, die onlangs hun ‘NWFA Engineered Wood Flooring Refinishable Program’ hebben gelanceerd. Beide programma’s zijn op elkaar afgestemd met het oog om te komen tot een internationale norm.