Previous
Next

Over ons

Deze website is van de Parket Alliance, een organisatie van 10 toonaangevende producenten en groothandelsbedrijven op het gebied van houten vloeren. Hieronder lees je meer over deze bedrijven. Op deze website  informeren wij je over alle eigenschappen van deze natuurlijke, duurzame en sfeervolle vloer. Het label Real Wood geeft de zekerheid dat je kiest voor een product van echt hout, geproduceerd met respect voor het milieu.

Parketgroothandel sinds 1970

Albers is dé parketgroothandel voor de professionele parketplaatser en interieurbouwer.

Zo verdeelt Albers exclusief de massieve en meerlaagse parketvloeren van Habo in Frans eiken en een brede waaier aan exotische houtsoorten. Habo is gespecialiseerd in patroonvloeren, van visgraat en Hongaarse punt tot alle mogelijke decoratieve panelen op maat. 

Hiernaast bestaat het compleet assortiment van Albers ook uit andere massieve en gelaagde parketvloeren, egalisaties en lijmen, afwerkings- en onderhoudsproducten, meetapparatuur en accessoires. Kortom, alles voor de plaatsing en afwerking van een prachtige parketvloer.

Door producten van hoge kwaliteit en een uitstekende service te bieden, heeft het familiebedrijf Albers met de jaren een sterke reputatie opgebouwd.

Wij zijn Amorim

blablabla

Vloeren met een ziel

Origineel Chapel Parket® is een zeer duurzame onderneming. We kopen FSC- en PEFC-gecertificeerd hout in en gebruiken de houtresten die tijdens de productie vrijkomen om bio-energie op te wekken, tevens liggen er op onze daken 5000 zonnepanelen, zodoende hebben we geen fossiele brandstoffen nodig en kunnen voor ca. 3200 huishoudens aan het openbare net doorleveren.  De gehele productie van ruw hout tot vloerdeel vindt volledig in eigen huis plaats om onze ecologische footprint zo laag mogelijk te houden. Origineel Chapel Parket® is synoniem voor kwaliteit, innovativiteit & cirulariteit.

We beheren de hele keten: van het verwerken van vers gezaagd eiken tot het produceren van een kant-en-klare vloer. Dat maakt ons bedrijf en daarmee ook onze producten zo bijzonder. We geven onze vloeren altijd een eigen karakter mee. Een boom is een levend organisme en het is mooi dat de vloer die we er uiteindelijk van maken daar recht aan doet.

Chapel Parket heeft een rijke historie en het is een van de oudste vloeren met een eigen stijl en ziel.

De samengestelde eiken vloerdelen zijn bij uitstek geschikt voor vloerverwarming en ook –koeling.. De collectie is verkrijgbaar in meer dan 80 kleuren. Wat we ook bedenken, al onze vloeren moeten belevenis, karakter en emotie uitstralen.

 

Wij zijn er voor iedereen die op een professionele manier hout bewerken

Wij zijn dol op écht hout en de dingen die je daar van kan maken. Daarom verkopen we ook echte houten vloeren. Omdat wij geloven dat het origineel altijd beter is dan de kopie. Maar we verkopen niet alleen houten vloeren maar ook alles wat je nodig hebt om daar een echt mooie parketvloer van te maken. En daarin gaan we best wel ver. Als je wilt dat we samen met jou een kleur maken of een patroon ontwerpen dan doen we dat, als je iets vreemds nodig hebt dan maken we dat. Nog een voordeel van hout, bijna alles is er mee mogelijk!

 

Producent en groothandel van verschillende soorten parketvloeren.

Flamingo Parket is producent en groothandel van verschillende soorten parketvloeren. Het belangrijkste product is de twin-plank wat wordt geproduceerd in de Duitse vestiging in Dömitz ( voormalige DDR ).

Naast de eigen productie worden ook andere parketsoorten verkocht zoals planchettes en tapisvloeren.

Belangrijke activiteit van het bedrijf vormt de afwerking. Met moderne machines wordt een variëteit aan afwerkingen in eigen huis ontwikkeld, geproduceerd en in ruim 20 landen wereldwijd verkocht. Dit alles gebeurd vanuit het in 2022 nieuw gebouwde bedrijfspand.

Een uitgebreid programma bijmaterialen maakt het assortiment compleet.

INPA

blablabla

Producent van parketvloeren sinds 1959

Als grootste producent van parketvloeren in Nederland zijn wij zeer bewust bezig met innovatie, productontwikkeling en duurzaamheid. Met een groot aantal aansprekende merken en doordachte vloerproducten vormen wij een vooroplopende marktpartij.

Ons assortiment in houtsoorten en patronen is bijna onbeperkt. Wij zijn gespecialiseerd in visgraatvloeren, Hongaarse punten en vele andere patronen en verwerken uitsluitend de hoogste kwaliteit parket, waaronder Frans Eiken met keurmerk en vele exotische houtsoorten. Daarnaast zijn wij de verdeler voor Kährs en Moso voor de BeNeLux.

Alle houtsoorten geschikt voor vloerverwarming hebben wij in ons assortiment. Bijzonder is Q2, deze absolute topvloer is speciaal ontwikkeld voor vloerverwarming.

Dat geldt ook voor alle andere toepassingen op het gebied van vloerverwarming, vloerkoeling en warmte-win installaties. Parketfabriek Lieverdink houdt zich al bijna 20 jaar bezig met alles wat te maken heeft met parket en vloerverwarming en is hiermee een van pioniers.

Innovatieve producent van eikenhouten vloeren

Royal Dutch Floor is een ambitieuze onderneming welke onderscheidend is door zijn kwalitatieve, innovatieve en duurzame productieproces van eikenhouten vloeren.

Inmiddels is RDF uitgegroeid tot een toonaangevend merk in de parketbranche. Door onze innovatie op het gebied van finishing zijn we er als eerste in geslaagd een natuurlijke, onderhoudsvrije parketvloer te produceren. Royal Dutch Floor is in 2011 opgericht door Johan Delissen en Claire Hendriks.

Producent van parketvloeren.

Naast het produceren van traditionele parketvloeren, is Schaverij Eikelboom trotse producent van “Oak Slim”. Oak Slim is toepasbaar voor het bekleden van vloeren, wanden, plafonds, tafels, plaatmaterialen enz.

Dit maakt Oak Slim uniek: Duurzaam, hoger rendement op vloerverwarming, minder installatie tijd, gunstig geprijsd.

Parketfabriek

Dat bij Parketfabriek van Kesteren de vijfde generatie van de familie aan het roer staat bewijst wel dat de passie voor hout en maatwerk al 160 jaar door de aderen stroomt.

Een houten vloer zien wij als een levend en levendig product waar warmte van afstraalt. Het verandert een huis in een thuis.

Parketfabriek van Kesteren staat voor een echt Nederlands fabricaat met het mooiste FRANSE eiken. En het mooie Franse eiken wat we verwerken komt nog steeds van de vertrouwde zagerijen in Frankrijk waar we al decennia lang mee samenwerken. En uiteraard met een verantwoord bosbeheer.

Door onze flexibele productieplanning werken we met korte levertijden. Zonder voorraden van kant/en klare producten want bij ons wordt elke vloer en trap voor u op commissie speciaal gemaakt. Dat is de basis en vanuit die gedachte leveren wij houten vloeren, trappen en tafels. Dat doen we met ervaren medewerkers die het vakmanschap en de kennis hebben en die toepassen in de productie. We drogen, zagen, schaven en plakken alles zelf in onze productie in Beuningen. We zeggen niet alleen dat we kwaliteit leveren, we doen het ook.