Previous slide
Next slide

Over ons

Deze website is van de Parket Alliance, een organisatie van toonaangevende producenten en groothandelsbedrijven op het gebied van houten vloeren. Hieronder lees je meer over deze bedrijven. Op deze website  informeren wij je over alle eigenschappen van deze natuurlijke, duurzame en sfeervolle vloer. Het label Real Wood geeft de zekerheid dat je kiest voor een product van echt hout, geproduceerd met respect voor het milieu.

Parketgroothandel sinds 1970

Albers is dé parketgroothandel voor de professionele parketplaatser en interieurbouwer.

Sinds 2008 hoort Albers bij de HABO groep. Albers verdeelt exclusief de massieve en meerlaagse parketvloeren van Habo in Frans eiken en een brede waaier aan exotische houtsoorten. Habo is gespecialiseerd in patroonvloeren, van visgraat en Hongaarse punt tot alle mogelijke decoratieve panelen op maat. 

Hiernaast bestaat het compleet assortiment van Albers ook uit andere massieve en gelaagde parketvloeren, egalisaties en lijmen, afwerkings- en onderhoudsproducten, meetapparatuur en accessoires. Kortom, alles voor de plaatsing en afwerking van een prachtige parketvloer.

Door producten van hoge kwaliteit en een uitstekende service te bieden, heeft het familiebedrijf Albers met de jaren een sterke reputatie opgebouwd.

Wij zijn Amorim

Amorim Cork Flooring is onderdeel van Corticeira Amorim, ’s werelds grootste producent van kurkproducten. Het is marktleider en draagt als geen andere speler in de sector bij aan duurzaamheid en innovatie.

Amorim Cork Flooring combineert inspiratie vanuit de natuur met geavanceerde technologieën. Het resultaat is een reeks veelzijdige vloeren van topkwaliteit met onmiskenbare duurzaamheid en comfort.

Onze unieke bekledingen gebruiken innovatieve technologieën om de natuurlijke eigenschappen van kurk te verbeteren. Ons portfolio integreert verschillende oplossingen, waarvan sommige een revolutie teweeg hebben gebracht in het traditionele concept van kurkvloeren. Van woningen tot hotels, restaurants tot bibliotheken, musea tot kantoren, onze producten zijn geschikt voor elk residentieel of commercieel project dat op zoek is naar uitzonderlijk comfort en prestaties.

Vloeren met een ziel

Origineel Chapel Parket® is een zeer duurzame onderneming. We kopen FSC- en PEFC-gecertificeerd hout in en gebruiken de houtresten die tijdens de productie vrijkomen om bio-energie op te wekken, tevens liggen er op onze daken 5000 zonnepanelen, zodoende hebben we geen fossiele brandstoffen nodig en kunnen voor ca. 3200 huishoudens aan het openbare net doorleveren.  De gehele productie van ruw hout tot vloerdeel vindt volledig in eigen huis plaats om onze ecologische footprint zo laag mogelijk te houden. Origineel Chapel Parket® is synoniem voor kwaliteit, innovativiteit & circulariteit.

We beheren de hele keten: van het verwerken van vers gezaagd eiken tot het produceren van een kant-en-klare vloer. Dat maakt ons bedrijf en daarmee ook onze producten zo bijzonder. We geven onze vloeren altijd een eigen karakter mee. Een boom is een levend organisme en het is mooi dat de vloer die we er uiteindelijk van maken daar recht aan doet.

Chapel Parket heeft een rijke historie en het is een van de oudste vloeren met een eigen stijl en ziel.

De samengestelde eiken vloerdelen zijn bij uitstek geschikt voor vloerverwarming en ook –koeling.. De collectie is verkrijgbaar in meer dan 80 kleuren. Wat we ook bedenken, al onze vloeren moeten belevenis, karakter en emotie uitstralen.

Wij zijn er voor iedereen die op een professionele manier hout bewerken

Wij zijn dol op écht hout en de dingen die je daar van kan maken. Daarom verkopen we ook echte houten vloeren. Omdat wij geloven dat het origineel altijd beter is dan de kopie. Maar we verkopen niet alleen houten vloeren maar ook alles wat je nodig hebt om daar een echt mooie parketvloer van te maken. En daarin gaan we best wel ver. Als je wilt dat we samen met jou een kleur maken of een patroon ontwerpen dan doen we dat, als je iets vreemds nodig hebt dan maken we dat. Nog een voordeel van hout, bijna alles is er mee mogelijk!

INPA Parket, parketproducent sinds 1968

Het was Sjaak Roosenboom die in 1968 de kiem heeft gelegd voor de onderneming INPA Parket. Zijn ondernemende en creatieve geest hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf in de loop van de jaren is uitgegroeid tot wat het nu is.

Beginjaren zestig maakte deze pionier voor het eerst kennis met de mogelijkheden van houten vloeren. Hij ging aan de slag bij een parketfabriek in Breda, waar hij met hart en ziel actief was in de verkoop. Met veel succes. De latere grondlegger van INPA ontdekte de vele mogelijkheden die het ondernemerschap in deze sector bood.

Hij pakte de mogelijkheid om voor zichzelf te beginnen met beide handen aan. Sjaak was een man van hard werken en weinig woorden, maar de taal die hij sprak was altijd duidelijk. Hij richtte INPA Parket in Bergen op Zoom op.

Zijn bedrijf was meteen succesvol en maakte een flinke groei door. Helaas overleed de oprichter in 1994. Hij liet een solide en succesvol bedrijf na dat verder uitgroeide en de armen uitsloeg over de hele wereld. Met 30.000 hectare eigen bos in Bolivia, een productiefabriek in Paraguay en partners in binnen- en buitenland.

De Nederlandse bakermat is nog steeds gevestigd aan de Buitenvest in Bergen op Zoom, waar INPA intussen beschikt over een eigen productielijn zodat vloeren tot in de perfectie kunnen worden afgewerkt: geborsteld, fijnbezaagd, gelakt en geolied.

In de thuishaven is bovendien een grote showroom gevestigd, waar relaties en particulieren uitgebreid kennis kunnen maken met alle mogelijkheden die het bedrijf biedt. Uiteraard voorzien van deskundig advies.

Wij zijn er voor iedereen die op een professionele manier hout bewerken

Als grootste producent van parketvloeren in Nederland zijn wij zeer bewust bezig met innovatie, productontwikkeling en duurzaamheid. Met een groot aantal aansprekende merken en doordachte vloerproducten vormen wij een vooroplopende marktpartij.

Ons assortiment in houtsoorten en patronen is bijna onbeperkt. Wij zijn gespecialiseerd in visgraatvloeren, Hongaarse punten en vele andere patronen en verwerken uitsluitend de hoogste kwaliteit parket, waaronder Frans Eiken met keurmerk en vele exotische houtsoorten. Daarnaast zijn wij de verdeler voor Kährs en Moso voor de BeNeLux.

Alle houtsoorten geschikt voor vloerverwarming hebben wij in ons assortiment. Bijzonder is Q2, deze absolute topvloer is speciaal ontwikkeld voor vloerverwarming.

Dat geldt ook voor alle andere toepassingen op het gebied van vloerverwarming, vloerkoeling en warmte-win installaties. Parketfabriek Lieverdink houdt zich al bijna 20 jaar bezig met alles wat te maken heeft met parket en vloerverwarming en is hiermee een van pioniers.

Traject Parket

Parketfabriek

Dat bij Parketfabriek van Kesteren de vijfde generatie van de familie aan het roer staat bewijst wel dat de passie voor hout en maatwerk al 160 jaar door de aderen stroomt.

Een houten vloer zien wij als een levend en levendig product waar warmte van afstraalt. Het verandert een huis in een thuis.

Parketfabriek van Kesteren staat voor een echt Nederlands fabricaat met het mooiste FRANSE eiken. En het mooie Franse eiken wat we verwerken komt nog steeds van de vertrouwde zagerijen in Frankrijk waar we al decennia lang mee samenwerken. En uiteraard met een verantwoord bosbeheer.

Door onze flexibele productieplanning werken we met korte levertijden. Zonder voorraden van kant/en klare producten want bij ons wordt elke vloer en trap voor u op commissie speciaal gemaakt. Dat is de basis en vanuit die gedachte leveren wij houten vloeren, trappen en tafels. Dat doen we met ervaren medewerkers die het vakmanschap en de kennis hebben en die toepassen in de productie. We drogen, zagen, schaven en plakken alles zelf in onze productie in Beuningen. We zeggen niet alleen dat we kwaliteit leveren, we doen het ook.

Producent van parketvloeren sinds 1959