Previous
Next

Niet duur maar waardevol!

Natuurlijk, een houten vloer kost bij de aanschaf vrijwel altijd wat meer dan veel andere typen vloeren. Toch zijn er genoeg redenen om in eerste instantie wat meer uit te geven waardoor je op de wat langere termijn een stuk voordeliger uit bent.

Investering zonder afschrijvingen

Het begint er al mee dat een houten vloer eigenlijk een investering is in de waarde van je woonhuis. Het is zelfs een investering waar je niet op af hoeft te schrijven! Een houten vloer behoudt namelijk
niet alleen zijn sfeer, warmte en uitstraling maar vooral ook zijn waarde! Bij verkoop van je woning zal je makelaar het als een van de eerste verkoopargumenten noteren!

Lagere energiekosten

Op de wat kortere termijn is natuurlijk de besparing op energiekosten een goed begin. Van meet af aan betaalt een houten vloer zich terug met voordeel door lagere stookkosten. Een houten vloer isoleert, neemt warmte snel op en geeft die dan makkelijk door aan de omgeving. De vloer voelt altijd behaaglijk aan, ook bij een graadje minder warm.

Makkelijk aan te passen

De houten vloer kun je op elke sfeer en stijl aanpassen. Dus wil je eens iets anders in huis? Dan kan dat prima, want een houten vloer kun je eenvoudig opschuren en behandelen met een goede parketlak waardoor je vloer een metamorfose ondergaat qua kleur en uitstraling.

Kosten in perspectief plaatsen

Plaats de kosten van een houten vloer ook eens in het perspectief van de totale afwerking van een nieuwe woning. Dus in het rijtje van keuken, badkamer, verlichting, tuin en dergelijke. Terwijl de houten vloer als geen ander sfeerbepalend is, gekoppeld aan de langste levensduur, staat hij qua kosten zeker niet bovenaan in een dergelijke lijstje. En wanneer al die andere onderdelen al lang weer zijn vervangen, geniet je na al die jaren nog steeds van die originele, authentieke houten vloer.

Geschikt voor elk budget

Bovenstaande feiten zorgen ervoor dat een houten vloer financieel een zeer verantwoorde uitgave is. Bovendien kun je de aanschafprijs betaalbaar houden door de juiste keuzes te maken wat betreft houtsoort, legpatroon, samenstelling en afwerking. In overleg met een deskundige parketspecialist kun je binnen een redelijk budget tot een hoogwaardige en beeldbepalende basis van je interieur komen.

“Onbetaalbare” argumenten

En dan heb je natuurlijk ook nog die “onbetaalbare” argumenten. Je draagt bij aan een beter milieu, je kiest voor de meest duurzame grondstof, brengt sfeer in huis en bespaart jezelf moeizame schoonmaakbeurten. Alles bij elkaar is een houten vloer een waardevol bezit!